Милиардерът и съосновател на Майкрософт Бил Гейтс заяви, че по-скоро би

...
Милиардерът и съосновател на Майкрософт Бил Гейтс заяви, че по-скоро би
Коментари Харесай

Бил Гейтс: По-скоро бих платил за ваксини, отколкото за пътуване до Марс - Технологии

Милиардерът и съосновател на  " Майкрософт " Бил Гейтс съобщи, че по-скоро би платил за ваксини, в сравнение с за пътешестване до Марс, което той дефинира като „ неприятна приложимост на пари “, съобщи Би Би Си.

" Пътуването до Марс е в действителност много скъпо. Можете да купите ваксини против морбили и да спасите човешки живот за 1000 $. Това някак затвърждава обстоятелството, че е по-добре да не ходите на Марс ", съобщи той.

Милиардерите Илон Мъск и Джеф Безос са в непрекъсната " галактическа конкуренция ", като Мъск даже е приказвал за " колонизиране на Марс ". Мъск основава ракетната компания SpaceX през 2002 година, като крайната му цел е да изпрати полети с екипаж до Марс и да колонизира алената планета.

Джеф Безос, който е създател на Amazon, пък направи малко пътешестване до космоса през 2021 година благодарение на аерокосмическата си компания Blue Origin, а английският магнат Ричард Брансън също доближи ръба на космоса със своя ракетен аероплан Virgin Galactic. Същевременно Бил Гейтс наподобява няма упоритости в космоса. Той е на мнение, че изкуственият разсъдък ще промени човечеството по " много прагматичен " метод:

" Той ще ни помогне да разгледаме медицински и научни въпроси. Не става въпрос единствено за роботи, а и за помощ при четенето и писането. Всъщност там има по-голям прогрес, в сравнение с в региона на роботите. И двете ще ни обезпечат доста по-висока продуктивност. "

В изявлението за Би Би Си Бил Гейтс съобщи, че е сюрпризиран, че е станал лице на тайните теории по време на пандемията COVID-19:

" Не чаках това. По време на пандемията имаше десетки милиони известия, че аз съзнателно съм я предизвикал или че проследявам хората. Вярно е, че се занимавам с ваксини, само че се занимавам с ваксини, с цел да избавям животи. Тези известия в прочут смисъл обърнаха това. Предполагам, че хората търсят " страшилището " зад завесата, прекомерно опростеното пояснение. Злонамереността е доста по-лесна за схващане, в сравнение с биологията. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР